Kapadokya Hamamlı Oda


Kapadokya barındırdığı doğal ve tarihi yapılar ile ülkemizin en turistik bölgelerindendir. Oldukça ilgi çeken bu bölge özellikle Peri Bacaları ile tanınmaktadır. Ancak, elbette Kapadokya’daki eşsiz yapılar Peri Bacalarından ibaret değildir. Bunun yanında, manzarası ile ziyaretçilerine büyüleyici anlar sunan çok sayıda vadi de bulunmaktadır. Bunun gibi benzersiz ve görülmesi gereken çok sayıda yapı Kapadokya’da yer almaktadır. Bu nedenle, yerli ve yabancı çok sayıda turist her yıl Kapadokya’yı ziyaret etmektedir. Ziyaretçileri etkileyen bir diğer özellik ise Kapadokya’nın Türk kültürünü ve tarihini oldukça başarılı bir biçimde koruması ve yansıtmasıdır. Kapadokya nostaljik dokusu ve yapısı bozulmadan restore edilen mimari birikimi ile ziyaretçilerini adeta bir zaman yolculuğuna çıkarmaktadır. Restore edilen ve günümüzde otel olarak hizmet veren oteller bunun bir örneğidir. Bunun yanında, her gece düzenlenen Türk gecesi organizasyonu da kültürümüzün başarılı bir gösterimidir. Kapadokya hamamlı oda da hem ziyaretçilerin aradığı rahatlığı sunan hem de nostaljik bir ortam sağlayan ve çok rağbet gören bir oda türüdür.

Türk hamamı özellikle yabancı turistlerin Kapadokya ziyaretinde deneyimlemeden dönmek istemediği bir kültürel birikimdir. Yerli ziyaretçiler de rahatlamak için Türk hamamına yoğun rağbet göstermektedir. Bu nedenle, Kapadokya ziyaretinizde hamamlı oda tercih etmeniz rahatlığa ve konfora her an ulaşmanıza olanak sağlamaktadır. Bunun yanında, hamam deneyimi oda ücreti dışında bir ek ödeme gerektirmemektedir. Özellikle Kapadokya’da gezilecek birçok yer olması hamamlı odada konaklamayı oldukça avantajlı hale getirmektedir. Gün içerisinde yapılan kültürel gezilerin yorgunluğunu atmak için Kapadokya hamamlı oda ziyaretçilerin en çok tercih ettiği odalar arasındadır. Kapadokya’daki oteller ziyaretçilerine konforu ve nostaljiyi bir arada sunmak için özel dekore edilmiştir. Bu yüzden, otel odaları ziyaretçilerin ihtiyaç duyacağı hemen her şeyi barındırmaktadır. Jakuzili odalar ve hamamlı odalar bunlara örnektir. Siz de Kapadokya tatilinizde kültürel geziler ile Kapadokya’yı dip bucak gezmek isterseniz bu yorgunluğu atmak için konforlu odalarda konaklamanız yararınıza olacaktır. Bu nedenle, Kapadokya hamamlı oda konfor ve lükse bir arada ulaşacağınız keyifli bir tatil geçirme imkânı sunmaktadır.


Kapadokya Hamamlı Otel

Kapadokya turistik açıdan çok yoğun bir trafiğe sahiptir. Bu nedenle, Kapadokya bölgesinde birçok otel bulunmaktadır. Bu oteller, misafirlerine konforlu bir ortam oluşturmak ve keyifli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla özel olarak dizayn edilmiştir. Geçmişin izlerini taşıyan bu otellerin restorasyon çalışmaları da nostaljik dokuyu korumak için titizlikle yapılmıştır. Yaklaşık 300 yıllık bir tarihi geçmişi olan MDC Otel de Kapadokya’daki en konforlu ve çok tercih edilen oteller arasındadır. Tarihi dokusu ve mimarisi ile MDC Otel misafirlerine otantik bir ortamda konaklama imkânı vermektedir. Otel, sahip olduğu bahçesi ve manzarası ile de misafirlerini etkilemektedir. Tüm bunların yanında, otelin mağara içerisinde inşa edilmiş olması da büyüleyici bir atmosfer oluşturmaktadır. Mimarisi ve dekorasyonu ile MDC Otel Kapadokya ile bir bütün oluşturmaktadır. Bu nedenle, Kapadokya’nın nostaljik dokusundan kopmak istemeyen çiftlerin ve ailelerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, MDC Otel misafirlerine otel içerisinde ve dışında pek çok etkinlik imkânı sunmaktadır.

Bunun yanında, MDC Otel tüm odalarında jakuzi bulunması ile Kapadokya ziyaretçilerinin oldukça ilgisini çekmektedir. Bunun dışında, bazı odalarında da Türk hamamı ve göbek taşı bulunmaktadır. Bu hamamlar ve jakuziler yalnızca odada konaklayan misafirlerin kullanımı içindir. Bu nedenle, hijyen yönünden de hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Sürekli temizliği yapılan odalarda kişiye özel hamamda rahatlamanın keyfini başka hiçbir şey veremez. Bu nedenle, hamamlı odalar özellikle balayındaki çiftler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Düğün sonrası stresten kurtulmak ve huzurlu bir tatil geçirmek için MDC Otel hamamlı odaları ile misafirlerine ihtiyaç duydukları ortamı sağlamaktadır. Nostaljik olduğu kadar romantik bir ortam sunan hamamlı odalar çeşitli oda servisi hizmetleri ile de oldukça konforludur. Bunun dışında, hamamlı odalar otelin mağara özelliğini de başarılı bir şekilde yansıtmaktadır. Nostaljik dokuyu korumak amacıyla orijinal boyutlarında tutulan odalar oldukça geniştir. Bunun yanında, yerden ısıtma sistemi sayesinde ısınma konusunda da hiçbir problem yaşamayacaksınız. Hamamlı odalar ve otel hakkında detaylı bilgi yazımızın devamında yer almaktadır.


Kapadokya Hamamlı Mağara Otel

Kapadokya mutlaka gezilip görülmesi gereken bir harikalar diyarıdır. Milyonlarca yıl önce patlamış Erciyes Dağı gibi volkanik dağların püskürüklerinden oluşan Peri Bacalarının yanı sıra çok sayıda vadi de Kapadokya’da bulunmaktadır. Bunun yanında, volkanik püskürüklerden oluşan ve bu yüzden kolay oyulabilen kayaların oyulmasıyla da geçmişten günümüze uzanan şaheserler yer almaktadır. Yeraltı şehirleri ve mağaralar bunlara örnektir. Geçmişte barınak olarak kullanılmış çok sayıda mağara ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bu mağaralar vadiler içerisinde artık kullanılmayıp yalnızca ziyaret edilen mağaralar olduğu gibi günümüzde otel olarak kullanılanlar da vardır. MDC Otel 300 yıllık tarihi ile bu oteller arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tamamı mağara içerisine inşa edilen bu otel mimari yapısı ile etkileyici bir görüntü sunmaktadır. Otelin mağara yapısını korumak amacıyla odaların orijinal boyutları bozulmadan inşa edilmiştir. Bunun yanında, duvarların temizlenmesinde kullanılan sivri uçlu aletler ve duvarlardaki oymalar taşın sertleşme hızını arttırmak için detaylıca düşünülmüştür. Ayrıca, odaların banyo tavanlarında bulunan delikler de duvarların nemlenmesini engellemek içindir.

Kapadokya’nın nostaljik ruhu ile uyum içerisinde olan mağara otel odalarındaki hizmetler ile de misafirlerine gerekli konforu sağlamaktadır. MDC Otel’in tüm odalarında jakuzi bulunmaktadır. Bunun yanında, geleneksel hamam rahatlığını da hamamlı odaları ile misafirlerinin ayağına getirmektedir. Mağara yapısı ile nostaljiyi hissettiren otel hamamlı odaları ile geleneksel Türk kültürünü de bir arada sunmaktadır. Kapadokya gibi tarihi ve kültürel yönden zengin bir bölgede hamam kültürü de elbette yaygındır. Odalarda bulunan kişiye özel hamam ve göbek taşı bu kültüre ulaşmanın en kolay yoludur. Yalnızca odada konaklayan misafirlerin kullanımına açık olduğundan dolayı da hijyenik bir kullanım imkânı vermektedir. MDC Otel, sunduğu imkanlar ile hem çiftlerin hem de ailelerin konaklamasına uygundur. Bunun yanında, her odasında bulunan jakuziye ek olarak Türk hamamı bulunan odaları çiftlerin balayı için en çok tercih ettiği odalardandır. Hamamlı odalar özel mimarisi ve dekorasyonu ile çiftlere romantik bir atmosfer sağlamaktadır.

Kapadokya Özel Hamamlı Otel

MDC Otel tüm odalarında jakuzi bulunması sebebi ile misafirlerine konforlu bir konaklama imkânı sunmaktadır. Bunun yanında, MDC Otel’in bazı odalarında jakuziye ek olarak Türk hamamı bulunmaktadır. Orijinal mağara yapısı bozulmadan inşa edilen odalar misafirlere ferah bir ortam sağlamaktadır. Duvarların yapısı ve dekorasyonu ile de odalar misafirlerini geçmişe götürmektedir. MDC Otel hamamlı odaları ile misafirlerinin konaklamada ihtiyaç duyacağı her şeyi sunmaktadır. Hamamlı odalarda jakuzi ve Türk hamamı bulunmaktadır. Hamamlı odalar bunlara ek olarak başka olanaklar da sunmaktadır. Oteldeki bazı hamamlı odalarda şömine de bulunmaktadır. Şömine ve hamam ile bu odalar oldukça otantik bir yapıya sahiptir. Bunun dışında, hamamlı odalardan bazıları özel balkona sahiptir. Böylelikle, oda içerisindeki imkanlara ek olarak balkonda Kapadokya manzarası eşliğinde keyifli sohbetlerin kapısı da aralanmaktadır. Üstelik, odalarda bulunan mini bar da balkonun keyfini çıkarmayı kolaylaştırmaktadır. Hamamlı odalar kişi sayısı kapasitesi ve ek imkanları sayesinde çeşitlilik göstermektedir. Bu da misafirlerin kendine uygun odayı seçebilmesine olanak sağlamaktadır.


Kapadokya Hamamlı Jakuzili Otel

Kapadokya’da gezilecek yerlerin çokluğu ziyaretçilerin keyifli ama bir o kadar da yorucu günler geçirmesini sağlamaktadır. Bu tatlı yorgunluğu atmak için ziyaretçilerin konforlu odalarda konaklaması oldukça önemlidir. Bu yönden MDC Otel misafirlerine konforlu ve özenle dekore edilmiş odalarda konaklama imkânı sunmaktadır. MDC Otel her odasında jakuzi bulunan özel bir mağara oteldir. Her odasında jakuzi bulunması sayesinde oldukça rahat olan odaları ile misafirleri konforlu bir tatil geçirmektedir. Bunun yanında, MDC Otel’de hamamlı odalar da bulunmaktadır. Bu odalar jakuzi ve Türk hamamını bir arada bulundurmaktadır. Bu yönü ile hem çağımızın lüks teknolojisini hem geçmişten gelen geleneklerimizi birlikte sunmaktadır. Odalarda hem jakuzi hem de hamam bulunması misafirlerin tatilden dinlenmiş olarak dönmesini sağlamaktadır. Bu nedenle, MDC Otel konforu ile Kapadokya hamamlı oda kategorisinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Kapadokya Mağara Oteller

Kapadokya bölgesi milyonlarca yıl önce Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağı’nın püskürttüğü lavlar ile ortaya çıkmıştır. Bu volkanik püskürükler geçen binlerce yıl boyunca yağmur ve rüzgâr gibi doğal etmenler ile aşınıma uğramıştır. Volkanik kayaçların aşınması sonucunda Kapadokya bölgesi ortaya çıkmıştır. Kapadokya’daki vadiler ve Peri Bacaları bu aşınma sonucunda doğal yollarla oluşmuştur. Geçmişte yaşayan insanlar zamanla bu volkanik kayaçların da kolay oyulduğunu fark etmiştir. Böylelikle, bu kayaları oyarak barınacakları mağaralar inşa etmişlerdir. En az Peri Bacaları kadar etkileyici olan bu mağaralar hala rağbet görmektedir. Vadiler içinde bulunan mağaralar turistler tarafından sık ziyaret edilmektedir. Bunun yanında, bu mağaralardan bazıları otel olarak kullanılmakta ve hala misafirlerini barındırmaktadır. Kapadokya’daki mağara oteller de en az Peri Bacaları kadar ziyaretçilerini etkilemektedir.

Kapadokya Peri Bacaları

Peri Bacaları Kapadokya bölgesindeki en meşhur oluşumlardır. Milyonlarca yıl önce patlayan volkanik dağların lavlarından meydana gelmişlerdir. Asırlar boyunca doğal yollarla aşınarak ortaya çıkan Peri Bacaları gerçekten de masallardan alınmış gibi görünmektedir. Bu nedenle, Peri Bacalarını görmek için çok sayıda turist Kapadokya’yı ziyaret etmektedir. Kapadokya Peri Bacaları ile mağaraların oluşumu birbirine benzemektedir. Bu mağaralar geçmişte barınak olarak kullanılmıştır. Tarihi açıdan Kapadokya’daki mağaralar oldukça önemlidir. Bunun yanında, bu mağaralardan bazıları günümüzde de işlevini ve önemini korumaktadır. Geçmişten günümüze gelen mağaraların bir kısmı şu anda otel olarak hizmet vermektedir. Yapıları itibariyle mağara oteller Kapadokya’yı ziyaret edenlerin en çok tercih ettiği otellerdir. Bu oteller otantik yapısının yanında misafirlerine konforlu odaları ile de hizmet vermektedir. Kapadokya hamamlı oda içeren mağara otelleri ile ziyaretçilerine konforlu bir tatil geçirme imkânı vermektedir.


Türk Kültüründe Hamam

Hamamlar Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Yüzlerce yıldır devam ettirilen hamam geleneği Türk kültürünün kopmaz bir parçasıdır. Hamamlar eski Türk geleneğine göre fiziksel ve ruhsal arınma sağlamaktadır. Günümüzde de önemini koruyan hamam kültürü eski zamanlarda sosyal yaşantının devam ettirilmesi amacıyla da hizmet veren oluşumlardır. Türk hamamları mimari yapıları ile de oldukça etkileyicidir. Kapadokya da Türk hamam kültürünü devam ettiren önemli bölgelerdendir. Yabancı turistlerinde yoğun olarak ziyaret ettiği Kapadokya, turistleri hamam kültürü ile tanıştırmaktadır. Kültürümüzde önemli bir yeri olan hamamlar Kapadokya hamamlı oda çeşitleri ile de ziyaretçilerine ulaşmaktadır.

Türk Hamamı Tarihi

Türk hamamı köklü bir tarihe sahiptir. Yüzlerce yıl boyunca sürdürülen ve günümüze kadar ulaşan bir gelenektir. Türk tarihinde hamam kültürü Selçuklular döneminde başlamış, Beylikler ve Osmanlı döneminde devam etmiştir. Bu köklü gelenek günümüzde de devam etmektedir. Hamamlar hem ruhsal hem de fiziksel temizlik için hala yoğun rağbet görmektedir. Kapadokya hamamları bölgenin yapısına da uygun olarak geleneksel bir mimari ile inşa edilmiştir. Bu nedenle kültürümüzün önemli bir parçası olan hamamlar Kapadokya’da fazlasıyla ilgi çekmektedir. Bunun yanında, Kapadokya hamamlı oda bulunduran otellere de sahiptir. Kapadokya hamamlı oda çeşitleri ile misafirlerine kendi odalarında bulunan hamamlarda arınma imkânı sunmaktadır. Bu hamamlar kişiye özel olması sebebiyle daha fazla tercih edilmektedir.

Meşhur Türk Hamamları

Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğundan dolayı Türk hamamı her şehrimizde bulunmaktadır. Bunlar arasında en meşhur olanları tarihi yapılarından dolayı İstanbul’da yer almaktadır. Bunun yanı sıra, Ankara, Bursa ve Trabzon’da köklü Türk hamamları bulunmaktadır. Kapadokya’da da otantik mağara otellerde hamamlar bulunmaktadır. Bunun dışında, Kapadokya hamamlı oda çeşitleri bulunan oteller de vardır. Ortak kullanılan hamamların yanı sıra özel hamam bulunduran odalar da misafirlerin ilgisini çekmektedir. Mağara otellerin nostaljik dokusu ile birleşen hamamlar, odasında keyifli vakit geçirirken geleneksel hamam kültürümüzü yaşamak isteyen misafirlerin vazgeçilmezidir.


Kapadokya Hamamlı Oda Rezervasyon

Kapadokya hamamlı oda bulunduran mağara otellere sahiptir. Bu oteller arasında en çok tercih edilenlerden biri MDC Otel’dir. Tamamıyla mağara otel olan MDC Otel her odasında jakuzi bulundurmaktadır. Buna ek olarak, bazı odalarında Türk hamamı ve göbek taşı da yer almaktadır. Hamamlı odaları özelliklerine göre çeşitlilik göstermektedir. Bazı hamamlı odalarda şömine bulunmaktadır. Hamamlı odalardan bazılarının da kendine özel balkonu vardır. Konaklayacak kişi kapasitesi yönünden de farklılık gösteren odalar hem çiftlerin hem de ailelerin konaklamasına uygundur. Kapadokya hamamlı oda ile ziyaretçilere huzurlu ve keyifli bir tatil geçirme olanağı sunulmaktadır. Detaylı bilgi ve rezervasyon için MDC Otel ve HTR Tur Acentesi ile iletişime geçilmelidir.