Kapadokya At Turu


Kapadokya At Turu

05.10.2022

Kapadokya bölgesi, Türkiye'nin incisi haline gelmiş bir bölgedir. Aynı zamanda da tarih ve doğanın bir araya geldiği yerdir. Yılda binlerce turisti ağırlayan Kapadokya bölgesi, Peri Bacaları'nın ilginç yapısıyla da dikkat çekmektedir. Yaklaşık 60 milyonluk bir oluşum sonucunda ortaya çıkan Kapadokya, herkesin görüp gezmesi gereken bir bölgedir. Kapadokya'yı gezebilmeniz, burada çeşitli farklı şeyler yapabilmeniz için birçok tur düzenlenmektedir. Kapadokya At Turu ve Deve Turuna katılarak Kapadokya vadilerinde, Peri Bacaları arasında at veya deve ile gezi gezebilirsiniz. Böylelikle de Kapadokya'yı farklı bir gözlem yaparak görmüş olacaksınız.

Bunun dışında da doğayla baş başa kalmak, bu güzelliklere şahit olmak isteyenler için de vadilerinde doya doya yürüyeceğiniz yürüyüş turları da bulunmaktadır. Söz konusu yürüyüş turlarında Kapadokya'nın en güzel vadileri tur kapsamındadır. Tarihe aşık olanları da düşündük. Birçok medeniyet ve imparatorluğa ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinde attığınız her adımda bir tarihi yapı ile karşı karşıya gelirsiniz. Birçok kilise, manastır, şapel ve yeraltı şehirleri ile dolu bir bölgedir. Kapadokya'da düzenlenen bazı turlar ile de Kapadokya'nın en değerli tarihi yerlerini gezecek, güzelliklerine hayran kalacaksınız.

Kapadokya bölgesi, her açıdan zenginliklerle doludur. Bundan dolayı da muhakkak gezilmesi gereken bir yerdir. Sizleri de Kapadokya'ya davet ediyoruz. Turlarımıza katılarak da buradaki güzel anılarınıza daha da güzel anılar katabilirsiniz. Sevgilinizle, arkadaşlarınızla veya tek başınıza düzenleyeceğiniz bir Kapadokya turu sizlerin huzurlu anlara adım atacağınıza sebebiyet verecektir.


Kapadokya At Turu 

Söz konusu turumuz, sizleri memnun etmeyi amaçlamaktadır. Turumuza katılarak en güzel anılarınızı oluşturabilmeniz en önemli hedeflerimizdendir. Bundan dolayı da Kapadokya At Turuna katılmanız bizleri de mutlu edecektir.

Söz konusu turumuza isterseniz tek başınızla, isterseniz de sevdiklerinizle beraber katılım sağlayabilirsiniz. Kapadokya'nın en güzel yerlerini, at üzerinde gezme imkanı sunan bir aktivitedir söz konusu turumuz. Aynı şekilde de bu bölgenin vadilerinde gezecek, at üzerinde farklı bir deneyim yaşayacaksınız. Kapadokya'nın güzelliklerini at üzerinde gezmek, tüm bu güzelliklere farklı bir aura katacaktır. Bundan dolayı da at turumuza imkanı olan herkesin katılım sağlamasını önermekteyiz.

Kapadokya At Turu Ne Kadar Sürer?

Söz konusu bölgemizde katılabileceğiniz en farklı ve eğlenceli aktivitelerden biri haline gelmiştir söz konusu turumuz. Daha önce ata hiç binmediyseniz de bu konuyu dert etmenize gerek yok. Herkesin katılım sağlayabileceği at turumuz, hiç unutamayacağınız bir deneyim ve hatıralarla dolu olacaktır. Kapadokya vadilerinde, etkileyici manzara ve güzellikleri arasında isterseniz fotoğraf da çekilebilir ve tüm bu anlarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Bu aktivitemize katılmak isteyenler için turumuzun birkaç farklı çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu çeşitlikler de katılacağınız turun uzunluğuyla ilgilidir. 1 saatlik, 2 saatlik, 3 saatlik ve 4 saatlik farklı at turlarımız bulunmaktadır. 1 saat bana yetmez diyorsanız,4 saatlik at turumuzu da tercih edebilirler. Fakat söz konusu tur da alacağınız saat uzunluğuna göre de gezeceğiniz yerler değişkenlik gösterebilir. Sonuç olarak diyebiliriz ki 1 saatlik at turu ile 4 saatlik at turu programlarımız zaman kısıtlamasından dolayı farklı programlara sahiptirler.


Kapadokya At Turu Fiyatları

Daha önce de söz ettiğimiz üzere bu turumuz kendi içinde dört farklı tura ayrılmaktadır. Bundan dolayı da fiyatlar da değişkenlik göstermektedir. Seçeceğiniz tura göre farklı fiyatlandırmalar olacaktır. 1 saatlik tur en ucuz olurken, 4 saatlik turumuz da doğal olarak en pahalı at turu halindedir. Bunun nedeni ise de hem saat olarak daha uzun süre at üzerinde olacağınızdan, hem de Kapadokya'nın daha çok yerlerini, vadilerini göreceğinizden kaynaklanmaktadır. 1 saatlik at turumuz 250 TL ile fiyatlandırılırken, 4 saatlik at turumuz ise 550 TL'lik bir ücretlendirmeye tabidir. Bunun dışında da 2 ve 3 saatlik turlarımız da mevcut.  saatlik turumuz 350 TL, 3 saatlik turumuz da 450 TL'dir. Kapadokya At Turu fırsat için HTR Turkey Tours acentamıza ulaşabilirsiniz. 

Kapadokya At Turu Hangi Saatlerde Yapılır?

Kapadokya'nın en güzel vadilerini, en güzel bölgelerini gezip gireceğiniz bir turdur söz konusu aktivitemiz. 7'den 77'ye herkesin katılım sağlayabileceği, daha önce deneyimlemediği bir manzara ve güzellikler ile karşı karşıya gelecektir herkes. Hiç kimsenin bu turdan mahrum kalmamasını istemekteyiz. Bundan dolayı da gün içerisinde istediğiniz saatte katılım sağlayabilirsiniz. Bu turumuz haftanın her günü düzenlenmektedir. Aynı zamanda da sabah 08:00'da başlayıp, akşam 19:30'a kadar sürer. Söz konusu saatler aralıklarında istediğiniz zamanda katılım sağlayabilir, Kapadokya'daki günlerinize farklı bir deneyim katabilirsiniz.

Kapadokya At Turu Hangi Mevsimde Yapılır?

Türkiye'nin incisi niteliğindeki bir bölgedir Kapadokya. Her mevsimde, günün her saatinde farklı bir güzelliği ile bizi selamlamaktadır. Sabah gün doğumunda Kızıl Vadi'ye vuran güneş ışıkları ile sıcak hava balonlarının güzelliklerine şahit olmak bambaşka bir mutluluk oluşturacaktır sizlerde. Aynı şekilde Kapadokya gün batımı da tıpkı gün doğumu gibi oldukça etkileyici bir manzarayı gözlerinizin önüne serer. Tüm bunların dışında da mevsimlere bakmamızda fayda olur. Hangi mevsim olursa olsun, Kapadokya güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemektedir. Aksine her mevsimde güzelliğine daha da çok güzellik katar. Bundan dolayı da at turlarımızı, Kapadokya'nın her mevsimde oluşturduğu güzelliğe şahit olabilmeniz için yılın 365 günü de düzenlemekteyiz.

Kapadokya'yı yaz mevsiminde yeşillikler arasında, kuş cıvıltıları eşliğinde at üstünde gezme imkanınız var. Söz konusu bölgenin tüm güzelliklerine yaz aylarında yeşillikler içinde herkesin görmesi gerekmektedir. Bunun tam aksi de kış ayına bakabiliriz. Kapadokya'yı bembeyaz bir çarşaf gibi sarıp sarmalayan karlar arasında tatlı serinlikte at üzerinde gezmek de keyfinize keyif katacaktır. Bundan dolayı da hava şartları çok zorlu olmadığı takdirde, Kapadokya'da düzenlenen at turuna her mevsimde katılabilirsiniz.


Kapadokya At Turu Neler Dahil?

Vadi ve Peri Bacaları Seyri

Kask ve Bone

Profesyonel Rehber

Sizlerin bu turumuzda en güzel anılar biriktirebilmeniz bizler için en önemli noktalardan biridir. Bundan dolayı da sizler için elimizden gelenin en güzelini yapmak için canla başla çalışmaktayız. Kapadokya bölgesinde herkesin ilgi alanına giren aktiviteler ve turlar düzenlemekteyiz. Bu turlar sayesinde de Kapadokya'daki günlerinizi daha da güzel bir hale dönüştürebilirsiniz.

At turumuza tekrar baktığımız zaman da fiyatımıza dahil olan bazı hizmetlerimiz mevcut olacaktır. Bu hizmetlerimiz arasında da ilk ve en önemli olanı vadi ve Peri Bacaları seyri. At turunuz esnasında Kapadokya'nın simgesi haline gelen Peri Bacalarını izleyebilirsiniz. Atınızın üstünde söz konusu Peri Bacaları'nın arasından geçecek kendinizi harikalar diyarında gibi hissedeceksiniz. Aynı şekilde de vadileri göz ardı etmememizde fayda var. Kapadokya'da yer alan, doğasıyla sizlere huzur verecek olan bu vadileri görmek de turunuza daha da güzel bir duygu katacaktır.

At turumuza dahil olan bir diğer hizmetimiz de kask ve bonedir. Bildiğiniz üzere ata bindiğinizde almanız gereken bazı tedbirler olmalıdır. Olası bir kaza veya yaralanmaya karşı kask ve bone takmanız sizleri bu kazalardan koruyacaktır. Bundan dolayı da sağlığınız bizim için önem arz etmektedir. Sizlere de bone ve kask temin edeceğiz.

Tüm bunların dışında da belki de bir turda olması gereken en önemli konu bu olabilir. Profesyonel rehberlerden söz ediyoruz. Turumuzda sizlere her koşulda yardımcı olacak profesyonel rehberlerimiz de bulunmaktadır.

Söz konusu turumuza dahil olan asıl hizmet de sizlerin unutulamayacak güzel anılar ile bu turu sonlandırmanız olacaktır.

Kapadokya At Turu Rotası

1 Saatlik Tur

Kılıçlar Vadisi

Kızlar Manastırı

Güllüdere Vadisi

Kızılçukur Panorama Seyri

Daha önce de değindiğimiz gibi söz konusu turumuz kendi bünyesinde dört farklı tura ayrılmaktadır. Turumuzun birincisi ise bir saatten oluşan turumuzdur. Burada da diğer turlarımızda da belli bir rotamız mevcuttur. Bir saatlik rotamızda da Kapadokya'nın en nadide güzelliklerini gezecek, muhteşemliğe şahit olacaksınız. Peki bir saatlik turumuzun rotası hangi yerlerden oluşuyor?

Rotamıza ilk olarak Kılıçlar Vadisi ile başlayacağız. Kapadokya'nın en az diğer vadileri kadar değerli ve güzelliklerle doludur bu vadi. Kılıçlar Vadisinden sonraki rota ise Kızlar Manastırı'dır. Sizleri kendine hayran bırakan bir manastır olduğunu söylememiz mümkün. Kapadokya'da yer alan diğer manastırlar kadar etkileyicidir. Belki de en önemlisi ve en güzeli. Bir sonraki durağımız da Güllüdere Vadisi'dir. Özellikle de gün doğumu ve gün batımında muhteşem bir panoramanın ortaya çıktığı bu vadide atın üstünde gezmek bambaşka bir deneyim olacaktır. Son durağımız da Kapadokya'nın en güzel manzarasına sahip Kızılçukur Vadisi'dir. Kayalarının kızıllıklarından adını alan bu vadi, Kapadokya'nın en güzel manzarasına sahiptir.

2 Saatlik Tur

Kılıçlar Vadisi

Kızlar Manastırı

Güllüdere Vadisi

Kızılçukur Panorama Seyri

Söz konusu turumuzda bir saatlik at turu sizlere yetmiyorsa iki saatlik tura da katılabilirsiniz. İki saatlik turumuzun güzergahı da bir saatlik tur ile aynıdır. Aralarındaki fark ise iki saatlik turumuzda daha çok vaktiniz olacak, söz konusu turu daha da keyifli hale getirebilirsiniz.

3 Saatlik Tur

Kılıçlar Vadisi

Kızlar Manastırı

Güllüdere Vadisi

Kolonlu Kilise

Haçlı Kilise

Kızılçukur Panorama Seyri

Bu turumuzu doya doya yaşamak, Kapadokya'nın daha çok güzelliklerine şahit olabilmek isteyebilirsiniz. Bundan dolayı da üç saatlik turumuza katılmanızı önermekteyiz. İki saatlik turumuzun rotasına ek olan bazı diğer bölgeleri de içermektedir. Kapadokya'nın en güzel kiliseleri arasında yer alan Kolonlu Kilise ve Haçlı Kilise de üç saatlik turumuza dahildir.

4 Saatlik Tur

Kılıçlar Vadisi

Kızlar Manastırı

Güllüdere Vadisi

Kolonlu Kilise

Haçlı Kilise

Kızılçukur Panorama Seyri

Aşk Vadisi

Bu aktivitemizin en keyifli turudur. Çünkü Kapadokya'daki güzelliklerin birçoğunu görebilecek, söz konusu turun tadını çıkararak yapabileceksiniz. İçerisinde Kapadokya vadilerini ve kiliselerini içerisinde barındırır. Öncelikle Kılıçlar Vadisine uğrayacak, ondan sonra da Kızlar Manastırına uğrayacaksınız. Bu iki yerin hem tarihi hem de doğal güzelliği sizleri kendilerine hayran bırakacaktır. Devamında ise yine bir kilise ve vadi ile devam edeceğiz. Güllüdere Vadisi ve Kolonlu Kilise üçüncü ve dördüncü durağınız olacaktır. Devamınnda Haçlı Kilise yer almaktadır. Aynı şekilde tıpkı diğer turlarımızda da yer alan Kızılçukur Panorama Seyir Terası da dört saatlik tura dahildir. Turumuzun son durağı ise diğer turlarda bulunmayan Aşk Vadisi olacaktır. Bir diğer adı Aşıklar Vadisi olan bu yer, gördüğünüz anda sizleri kendine aşık edecek güzelliklere sahiptir. Aşka inanmayan ya da daha önce hiç aşkı deneyimlememiş biri iseniz söz konusu vadide bu deneyimi yaşayacak, belki de aşka inanmaya başlayacaksınız.


Kapadokya At Turu Görülecek Yerler

Kılıçlar Vadisi

Kızlar Manastırı

Güllüdere Vadisi

Kolonlu Kilise

Haçlı Kilise

Kızılçukur Panorama Seyri

Aşk Vadisi

Daha önce de değindiğimiz gibi söz konusu aktivitemiz dört farklı turdan oluşmaktadır. Seçeceğiniz tura göre gezeceğiniz yerler de değişkenlik gösterecektir. Bunun nedeni de zaman kısıtlamasından kaynaklıdır. Dört saatlik at turunda yaklaşık yedi yer gezme imkanınız bulunurken, bir saatlik turda da dört yer gezeceksiniz. Bundan dolayı da seçeceğiniz saatler sizler için önem arz edecektir.

Kılıçlar Vadisi'nden Aşk Vadisine kadar Kapadokya'daki birkaç vadi ve kiliseyi söz konusu turumuz sayesinde görecek ve deneyimleyeceksiniz. Bundan dolayı da Kapadokya'ya yolu düşen herkesin bir kere de olsa bu turu deneyimlemesi gerektiğini söylemeden geçemeyeceğiz.

Kılıçlar Vadisi

Bu vadi, Göreme'nin ikinci kısmı olarak bilinmektedir. Göreme'nin merkezine yaklaşık olarak 15 dakikalık bir mesafede yer alır. Göreme Açıkhava Müzesi ve Güllüdere Vadisi'nin ortasında yer alan vadi 2.7 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Bu vadiye motorlu araçların girmesi yasaktır. Bundan dolayı da at turu için en ideal vadilerden biridir. Burada da diğer birçok Kapadoya bölgesinde de olduğu gibi Peri Bacaları yer almaktadır. Aynı zamanda da eskiden ev olarak kullanılmış fakat şu an boş olan bir mağara ile uzunluğu ortalama 300 metrelik bir tünel de yer alır. Tüm vadiyi yürümek istiyorsanız da 1 veya 2 saatinizi buna ayırmanız gerekecektir. Kapadokya'nın en önemli değerlerinden iki tanesi de bu vadide yer alır. Söz konusu vadiyi gezerken karşınıza Meryem Ana Kilisesi ve Kılıçlar Kilisesi çıkacaktır.

Kızlar Manastırı

Kapadokya bölgesinde yer alan manastırlar arasından en önemlilerinden biri konumundadır. Bir diğer adı ise Rahibeler Manastırı'dır. Manastırın birinci katında yemekhane, birkaç oda ve mutfak yer almaktadır. İkinci kata geldiğinizde de yıkık bir şapeli mevcuttur. Üçüncü katta da bir kilisesi mevcuttur. Bu kiliseye de bir tünel aracılığı ile ulaşılmaktadır. Söz konusu kilise çapraz kubbeli olarak inşa edilmiştir. Bu manastırın katları arasında bağlantı amaçlı kiliseler yapılmıştır. Aynı şekilde de yer altı şehirlerinde de olduğu gibi tehlike anında bu tünelleri kapatabilmek için sürgü taşları da yapılmıştır. Kapadokya'ya uğrayan ve tarihe merakı olan tüm misafirlerimize bu manastırı mutlaka ziyaret etmelerini öneririz. Tarihte yolculuk yaptığınızı hissedecek, müthiş bir haz duyacaksınız söz konusu manastırı gezerken.


Güllüdere Vadisi

Kapadokya bölgesinin en güzel vadileri arasında yer almaktadır. Adını ise farklı mevsim ve hava koşullarında, güneş ışınlarının etkisiyle meydana gelen gül kırmızısı rengine bürünmesinden alır. Gözlerinizi kamaştıran bir manzaraya sahiptir söz konusu vadi. Burada birçok barınma yeri, aynı zamanda da kilise yer alır. Bundan dolayı da çok değerli bir yerdir. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alana yayılmış, Göreme ile Çavuşin Köyü arasında bir yerde konumlanmıştır. Muhteşem bir doğayı bünyesinde barındıran bu vadi, aynı zamanda da beş kiliseye de ev sahipliği yapmaktadır. Üç Haçlı Kilise, Ayvalı Kilise gibi tarihi açıdan değerli kiliseler bulunmaktadır. Bunun dışında da aynı zamanda Yovakim Anna Kilisesi, Haçlı Kilise ya da diğer adıyla Aziz Agathagelus Kilisesini de görebilirsiniz. Sütunlu ya da Direkli Kilise'de Güllüdere Vadisi sınırları içinde yer almaktadır.

Kolonlu Kilise

Kapadokya'nın tarihi güzelliklerine sahip bir diğer kilisesi Kolonlu Kilise'de söz konusu turumuza dahildir. Tıpkı diğer kiliseler gibi söz konusu bu kilise de tarihi açıdan çok değerlidir. Kapadokya'da yer alan kiliseler arasında mutlaka gezilmesi gereken kiliselerden biri de Kolonlu Kilise'dir.

Haçlı Kilise

Güllüdere Vadisi sınırları içinde yer alan bir kilisedir. Bir diğer adı da Aziz Agathangelus Kilisesi'dir. Net bir tarih verilemese de kiliseni 6. ya da 7. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. İçerisinde yer alan fresklere baktığınız zaman da bu kiliseyi sırf bu freskler için ziyaret edebileceğinizi düşünmeden edemiyorsunuz.

Kızılçukur Panorama

Kapadokya'nın en güzel manzaraya sahip vadisidir Kızılçukur. Adını da kızıl kayalarından almaktadır. Gün doğumu ve gün batımında vadinin kızıl kayalıklarına vuran güneş ışıkları sayesinde söz konusu kayalar daha da kızıl bir hale gelir. Böylelikle de ortaya çıkan manzara bir şaheser niteliğindedir. Özellikle de bu manzaraya sıcak hava balonları da eklendiği zaman tadından yenmeyen bir güzellik ile karşı karşıya geliyorsunuz.

Aşk Vadisi

Söz konusu vadiyi birkaç farklı isimle bilmekteyiz. Bağlıdere Vadisi ve Aşıklar Vadisi'de diyebilirsiniz. Gönlünüzü feth edecek güzellikteki bir vadidir. Adından da anlaşılacağı üzere bu vadiye aşık olacaksınız. Uzunluğu yaklaşık 4900 metredir. Buranın en etkileyici özelliklerinden bir diğeri de Peri Bacaları'dır. Kapadokya'nın simgesi haline gelmis Peri Bacalarını Aşk Vadisi'nden izlemek sizlere büyük keyif verecek, keyfinize keyif katacaktır.